طراحی اپلیکیشن موبایل

طراحی اپلیکیشن

با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی،طراحی اپلیکیشن موبایل نیز مانند طراحی سایت اهمیت پیدا کرده است.اکثر افراد از برنامه هایی که در موبایل خود دارند کارهایی مانند امور بانکی،امور روزمره مانند سفارش غذا و لوازم ضروری را از طریق امکانات برنامه ها و اپلیکیشن ها در گوشی انجام میدهند.

بنابراین طراحی اپلیکیشن ها در واقع طراحی برنامه های موبایل است که قابل اجرا بر روی سیستم عامل موبایل می باشد.

در حال حاضر دو نوع سیسم عامل وجود دارد که یکی سیستم عامل موبایل اپل ios می باشد و دومی گوگل با سیستم عامل اندروید می باشد .

هر دو سیستم عامل نیازمندی های خاص خودش را برای طراحی اپلیکیشن دارد که مثلا درموبایل های ios از زبان برنامه نویسی c و برای موبایل اندروید از جاوا استفاده میگردد.

در این مقاله ما علاوه بر مفهوم اپلیکیشن، انواع طراحی آن را به شما معرفی خواهیم کرد.

 

انواع اپلیکیشن موبایل :

انواع طراحی اپلیکیشن موبایل

 

اپلیکیشن ها  شبیه نرم افزارهای کامپیوتر هستند و میتوان آن را به سه دسته تقسیم کرد:

  • اپلیکیشن های PWA(جدید)
  • اپلیکیشن های ترکیبی(Hybrid)
  • اپلیکیشن های محلی(Native)
  • اپلیکیشن های HTML5  

 

 اپلیکیشن های محلی(Native)

این دسته از اپلیکیشن ها به صوت حرفه ای برنامه نویسی می شوند و اکثر برنامه های موبایل موفق و معروف از این نوع برنامه نویسی بهره برده اند هماهنند اپلیکیشن هایی از قبیل: اسنپ ، دیجی کالا و …

برنامه تلفن همراه بومی یک نرم افزار است که در یک زبان برنامه نویسی خاص مانند Objective C برای iOS و Java برای سیستم عامل های اندروید کد نویسی شده است.

برنامه های بومی تلفن همراه، عملکرد سریع و قابلیت اطمینان بالا را ارائه می دهند. آنها همچنین به دستگاه های مختلف تلفن مانند دوربین و دفتر آدرس دسترسی دارند.

علاوه بر این، کاربران می توانند از برخی برنامه ها بدون اتصال به اینترنت استفاده کنند. با این حال، این نوع برنامه برای توسعه نیازمند هزینه است، زیرا مختص یک سیستم عامل طراحی می شود، و شرکت را مجبور می کند تا نسخه های تکراری را که در سیستم عامل های دیگر کار می کنند، بسازد.

اکثر بازی های ویدئویی برنامه های بومی موبایل هستند.

معمولا افراد برنامه های مرسوم موبایل را از فروشگاه های برنامه مانند فروشگاه برنامه اپل یا فروشگاه گوگل دانلود می کنند.

یک برنامه بومی تنها می تواند روی یک نوع سیستم عامل تلفن همراه اجرا شود: iOS، Android، Blackberry، Symbian، Windows Phone، WebOS، و غیره ..

اگر می خواهید تجربه برنامه خود را برای کاربران Android یاBlackberry نیز در دسترس کاربران قرار دهید، نیاز به توسعه و حفظ یک نسخه جداگانه از نرم افزار دارید.

 اپلیکیشن های HTML5 

این نوع اپلیکیشن ها بر پایه تکنولوژی های شناخته شده وب از جمله HYML5، جاوا اسکریپت و CSS میباشند و در صورت ایجاد تغییرات کوچک قابل انتقال به پلت فرم های دیگر هستند.

اپلیکیشن های ترکیبی(Hybrid)

یک اپ هیبریدی اساسا یک اپ وب اما دارای یک قالب خفیف از اپ Native هست که از ویژگی های بخصوصی از پلفترم Native و سخت افزار مویایل استفاده میکند.مانند دوربین گوشی, تقویم و … درصورتی که آپ های وب این دسترسی ها رو ندارند.

اپ های هیبریدی مثل اپ های داخل وب از تکنولوژی های توسعه ی Front-end و زبان هایی مثل جاوا اسکریپت, HTML ۵ و CSS ساخته شدند و به آن قابلیت cross-platform داده شده است.

همچنین این اپ به توسعه دهندگان اجازه میدهد تا از مهارت هایی که دارند استفاده کنند.

تکنولوژی های معمول مثل HTML ۵, CSS ۳ و جاوا اسکریپت. به همین دلیل این اپ ها برای توسعه دهندگان Front-end نیازی به یادگیری مجدد یک زبان جدید مثل Swift یا استفاده از ابزارهایی مثل کیت توسعه نرم افزار (SDK) یا IDE ها که برای ساخت اپ های Native استفاده میشوند, ندارند.

بنابراین اگر شما یک توسعه دهنده Front-end وب هستید میتونید اپ های بسیار زیبا و کارآمد برای موبایل بسازید طوری که حتی با اپ های Native رقابت کنه.

 اپلیکیشن های PWA(جدید)

نوع جدید از اپلیکیشن ها است که مشکلات موجود در سایر نوع اپلیکیشن ها رو برطرف کرده است.

برای اینکه تشخیص دهید چه نوع اپلیکیشنی برای شما مناسب است ابتدا هدف کلی خود را مشخص کنید. آیا میخواهید یک بازی درست کنید یا برنامه آموزشی یا یک ابزار؟ زمانی که هدفتان مشخص شد، بهترین نوع اپلیکیشن را برای خودتان انتخاب کنید.

 

مراحل طراحی وب اپلیکیشن

طراحی یک وب اپلیکیشن هم مانند سایر اپلیکیشن ها و برنامه های کاربردی نیازمند طی یک سری مراحل است که در اینجا به برخی از مهمترین این مراحل اشاره می کنیم:

۱. مشخص کردن پیمانکار یا طراح وب اپلیکیشن

۲. برگزاری جلسه اعلام نیاز ها و معرفی بخش های مختلف طرح

۳. طراحی کلی وب اپلیکیشن

۴. کد نویسی

۵. کنترل کیفیت و سرعت وب اپلیکیشن

۶. کنترل کیفیت کد ها و رعایت استاندارد ها

۷. رفع ایرادات و اصلاحات نهایی وب اپلیکیشن

۸. آموزش نحوه استفاده وب اپلیکیشن به کارکنان شما

۹. ارائه و استفاده از وب اپلیکیشن

 

مراحل طراحی اپلیکیشن

1. تعریف موفقیت

معنی موفقیت برای شما چیست؟تعداد دانلود یا پول پرداختی یا تعدا کاربران فعال؟در جواب این سوالات بایذ واقع گرایانه و شفاف باشید.

2. بودجه شما چقدر است؟

میانگین هزینه طراحی اپلیکیشن بسته به نوع و کارآیی آن میتواند بسیار متفاوت باشد پس حتماً بودجه خود را دقیق مشخص کنید.

3. برنامه در چه پلت فرم هایی عرضه خواهد شد؟

ابتدا بازار هدف خود را مشخص کنید تا متوجه شوید کدام پلت فرم، فرصت و موقعیت های بیشتری را برای شما فراهم میکند.

4. ویژگی های اپلیکیشن چیست؟

اپلیکیشن ها وب سایت نیستند، پس اپلیکیشن شما باید ویژگی های خوب و منحصر به فردی داشته باشد تا کاربران تشویق به استفاده از آن شوند.

به این مطلب رای دهید.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

برقراری تماس مستقیم با ما