سئو چیست ؟

سئو

سئو چیست؟ امروزه همان سوالی است که در تمامی زیرشاخه های کسب و کارهای اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ، مطرح می شود.

سئو برگرفته از عبارت Search Engine Optimization است که حروفی معادل، چون SEO یا بهینه سازی موتور جستجو دارد، که همگی آن‌ها به یک معنی می‌باشند.

به طور خلاصه می توان گفت بهینه سازی وبسایت یا همان سئو موجب می شود یک سایت توسط موتورهای جستجو نظیر گوگل، یعنی در صفحه سرچ آن ها به افرادی که کلمات مربوط به آن وبسایت ها را جستجو می کنند، در جایگاه بالاتری نمایش داده شود و آن افراد جذب وبسایت ها شوند

 

اهمیت و کاربرد سئو

سئو به ما کمک می کند که در نتایج جستجو بیشتر دیده شویم و افراد بیشتری از حضور ما و کسب و کار ما مطلع شده و از سایت ما بازدید نمایند.

معمولا طراحی یک ساعت هدفی رو دنبال می کند. بعضی سایتها با هدف فروختن کالا است. هدف سایت بعدی معرفی خدمات شرکتش و جذب قراردادهای بیشتر و بعضی سایت ها هم به دنبال افزایش ترافیک و گرفتن تبلیغات هستد.

نکته مشترک همه سایت ها این است که هرچه ترافیک سایت بالاتر باشد درآمد بیشتری می تواند کسب کند. کاربرد سئو این است که کمک می‌کند این سایت‌ها در جستجوها کاربران، بیشتر دیده شوند و در نتیجه مشتری بیشتری وارد اون سایت‌ها خواهند شد.

کاربرد سئو و نحوه اجرای آن یک مقداری به نوع سایت و نیچ (niche) اون ارتباط دارد. ولی در نهایت نکته مهم رعایت اصول SEO خواهد بود تا سایت رو به اهدافش نزدیک کند.

 

نحوه کار موتورهای جستجو 

موتورهای جستجو

بعدازشناخت سئو ، بهتر است یاد بگیریم موتورهای جستجو مثل Google واقعاً چطور کار می‌کنند

شما هنگامی که در Google یا هر موتور جستجوی دیگری چیزی رو جستجو می کنید، الگوریتم موتور جستجو، یکسری بررسی‌ها رو انجام می‌دهد تا بهترین نتیجه رو برای شما پیدا کند.

حالا در مورد اینکه گوگل بر چه اساسی بهترین نتیجه را تعیین میکند نا مشخص است، چرا که گوگل بر اساس سیاست‌های کاری، زیاد جزئیات الگوریتم‌ها را انتشار نمی‌دهد، اما بر اساس تجربه به دست آمده در این چند سال و همینطور بر اساس مدارک ثبت نوآوری (Google Patent) که گوگل مجبور به انتشار اون‌ها هست.

می‌دانیم که وب سایت‌ها و صفحات وب بر اساس یک سری پارامترها رتبه بندی می‌ شوند. که در زیر به آن اشاره می کنیم:

 

1. مرتبط بودن (Relevancy)

فرض کنید شما به دنبال موضوع “اهمیت سئو” در وب هستید و مطمئنا دوست ندارید نتیجه جستجوی شما چیزی غیر از این باشد به همین دلیل گوگل به دنبال صفحاتی میگردد که با کلمه کلیدی یا موضوع جستجوی شما مرتبط باشد

با این حال،گوگل فقط مرتبط ترین صفحات رو رتبه بندی نمی کند. چون هزاران (یا حتی میلیون ها) صفحه مرتبط برای هر اصطلاح جستجو وجود دارد به همین دلیل گوگل فقط صفحاتی که خیلی مرتبط هستن رو نشان نخواهد داد. بلکه پارامترهای دیگری نیز وجود دارد که با کنارهم قرار دادن همه این‌ها بهترین نتیجه به کاربر نشون داده می شود. که به مجموع این پارامترها الگوریتم گوگل می گویند.

 

2. اعتبار (Authority)

این بخش به معنی اعتباری هست که گوگل به هر صفحه می‌دهد. در این پارامتر، گوگل برای خودش مشخص می‌کنه که آیا اطلاعات موجود دراین صفحه درست و قابل اعتماد هستن یا خیر.

حال اینکه چگونه این موضوع را تشخیص خواهد داد در پاسخ باید بگوییم یک روش به اینگونه است که که گوگل بررسی خواهد کرد که چه کسانی و به چه تعدادی به این صفحه لینک داده شده اند .

در واقع هرقدر که تعداد بک لینک‌های شما  از سایت های معتبر بیشتر باشد، رتبه صفحه شمانیز بالاتر خواهد رفت.

 

3. سودمندی (Usefullness)

ممکن است یک صفحه، پارامتر اول و دوم را داشته باشد یعنی هم مرتبط باشد و هم اعتبار داشته باشد اما در صورتی که این صفحه سودمند نباشد. گوگل چنین صفحه‌ای رو در نتایج بالای جستجو قرار نخواهد داد.در واقع، گوگل به طور عمومی و رسمی اعلام کرده که بین “محتوای با کیفیت بالا” و “سودمندی” تفاوت وجود داره.

محتواهایی وجود دارند که کیفیت بالایی دارند ولی سودمند نیستند. اکنون با ذکر یک مثال برایتان شرح میدهیم که بهینه‌سازی محتوا و سودمندی محتوا چه تفاوتی با هم دارند:

فرض کنید شما در گوگل عبارت “راهنمای سفر و ایرانگردی” را جستجو می‌کنید. اولین لینکی که گوگل به شما نشان می دهد مثلا وب سایت الف است که توسط یک شرکت با سابقه درزمینه گردشگری نوشته شده و به این دلیل که این صفحه دارای محتوای بسیار زیاد و جامعی هست افراد زیادی به آن لینک داده شده اند.

اما محتوای سایت الف دارای هیچ بخش‌بندی خاصی نیست و به صورت کاملاً پشت سرهم نوشته شده است.

در مقابل، سایت ب که توسط یک سایت تازه‌کار نوشته شده و تعداد افراد بسیار کمی هم به آن لینک شده اند. اما،  این سایت برای محتوا یک دسته‌بندی درست انجام داده و کاربر با ورود به آن به راحتی متوجه موضوع هر دسته‌بندی مربوطه می شود.

بنابراین اگرچه وب سایت ب از لحاظ پارامتر دوم یعنی اعتبارخیلی ضعیف‌تر از وب سایت الف هست، اما از لحاظ سودمندی برای کاربران بسیار بهتر بوده و  در مدت زمان کمی جایگاه بالاتر و حتی در بسیاری موارد، نتایج بالاتر از وب سایت‌های قدیمی و معتبر کسب میکند.

گوگل پارامتر سودمندی را به صورت مستقیم از سیگنال‌های تجربه کاربری محاسبه می‌کند ،به این معنی که وقتی کاربری کلمه‌ای رو سرچ می‌کند،روی چه نتیجه‌ای کلیک می‌کند و چقدر در آن صفحه وقت می گذارد.

 

نحوه بهبود سئو

 

عوامل مختلفی وجود دارد که بر روی رتبه بندی و سئو شما تاثیر دارد. در مورد نحوه کار گوگل و رتبه دادن به صفحه صحبت کردیم حالا می توانید با استفاده از بهترین روش های موجود برای طراحی و تولید محتوای وبسایت، رتبه بندی خودتان را بهبود بخشید. در زیر به چند روش اشاره میکنیم:

 

تولید محتوای با کیفیت

یکی از بهترین روش ها، تولید کردن محتوای با کیفیت و مهم می باشد. هر چه محتوای با کیفیت تری تولید کنید، موتور های جستجو اهمیت بیشتری به سایت شما خواهند داد.

 

جستجوی کلمات کلیدی را انجام دهید

یکی دیگر از المان های مهم برای بهبود سئو، جستجوی کلمات کلیدی می باشد. بنابراین شما باید به دنبال کلمات کلیدی ای باشید که مشتریان و بازدید کنندگان سایت شما به دنبال آن ها هستند. سپس باید محتوای خودتان را بر اساس این کلمات و عبارات کلیدی ایجاد کنید تا بتوانید احتمال رتبه بندی در SERP ها را افزایش دهید.

 

مطمئن شوید که سایت شما با موبایل سازگار است

اگر می خواهید در بازار دیجیتال رقابت کنید، قطعا باید سایتی سازگار با موبایل داشته باشید. سایت های سازگار با موبایل نه تنها باعث بهبود تجربه کاربری در وبسایت شما می شود، بلکه بر روی رتبه بندی سئو شما هم تاثیر دارد.

 

بهینه سازی وبسایت برای جستجوی صوتی

بر اساس گفته گوگل، حالا 41% از بزرگسالان و 55% از نوجوانان به صورت روزانه از جستجوی صوتی استفاده می کنند، به علاوه، بر اساس تحقیقات Gartner 30% از جستجوها در سال 2020 به صورت جستجوی صوتی خواهد بود.

در دنیای امروز که در آن بسیاری از افراد ترجیح میدهند که از جستجوی صوتی استفاده کنند، قطعا این موضوع بر روی سئو وبسایت شما تاثیر میگذارد.

 

مهم ترین تفاوت در جستجوی صوتی و متنی (تایپ شده) کلمات کلیدی مورد استفاده می باشند. وقتی یک نفر می خواهد به صورت نوشتاری جستجو کند در موتور جستجو می نویسند «کمد ارزان»، اما وقتی همین فرد بخواهد به صورت صوتی جستجو کند، می گوید «چطور می توانم یک کمد ارزان بخرم؟»

همانطور که در جستجوی صوتی، کلمات کلیدی طولانی تری مورد استفاده قرار می گیرند. چون که به صورت طبیعی، عبارات گفتاری طولانی تر هستند و بیشتر حالت سوالی دارند. پس اگر می خواهید بدانید که کلمات کلیدی چیست، در ابتدا باید مشخص کنید که منظور از آن کلمه کلیدی، به صورت صوتی است یا متنی.

عوامل مختلفی دیگر به صورت خارجی هستند یعنی این عوامل تحت تاثیر بازدید کنندگان و یا خوانندگان وبسایت شما می باشد.  اعتبار سایت شما مبتنی بر کیفیت سایت ها یا افراد دیگری است که از لینک صفحات شما استفاده کرده و یا صفحه شما را برای دیگران به اشتراک می گذارند.

هر چه سایت های با کیفیت بیشتری از لینک شما استفاده کرده باشند، اعتبار شما نیز بیشتر خواهد بود، که در گرو گذاشتن محتوای با کیفیت است.

یکی دیگر از عوامل سئو که میتواند بر روی رتبه بندی SERP شما تاثیر داشته باشد،  صرف زمان بیشتر توسط بازدید کنندگان برای تعامل با محتوای شما خواهد بود طوری که سریع سایت شما را ترک نکنند.

بنابراین تنها راه برای تحقق ایت موضوع این است که شما باید محتوای جذابی ایجاد کنید که مخاطبین دوست داشته باشند از آن ها استفاده کنند و در سایت شما باقی بمانند

 

 

 

 

 

 

به این مطلب رای دهید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

Call Now Buttonبرقراری تماس مستقیم با ما