مراحل طراحی سایت

مراحل طراحی سایت

احتمالا سوال در مورد مراحل طراحی سایت در ذهن شما هم هست. مهمترین مشکل شرکت های طراحی سایت، نبود اطلاعات فنی لازم نزد مشتریان طراحی سایت است ،که نهایتا باعث عدم درک درست در دو طرف می شود و مشتری به اهدافی که تعیین کرده است نمی رسد و در نتیجه از کار شما ناراضی است.

به همین دلیل اولین مرحله طراحی سایت شناخت نیازمندی ها و اهداف پروژه است. بدون ایجاد چنین شناختی طراحی سایت و حضور در بازار اینترنت هیچ فایده ای برای مشتری نخواهد داشت.

در این نوشته همراه ما باشید تا بیشتر با طراحی وبسایت، پیش نیازهای طراحی و مراحل طراحی یک سایت اینترنتی آشنا شویم.

 

مراحل کلی طراحی سایت

مراحل طراحی سایت

 

  • شناخت نیاز سایت توسط کارفرما
  • مشورت با کارفرماو تعریف اهداف مشخص پروژه و بررسی راه های موجود برای رسیدن به هدف سایت توسط طراح
  • انعقاد قرارداد، زمان تحویل سایت و هزینه طراحی
  • طراحی گرافیک سایت و گرفتن تایید از طرف کارفرما
  • برنامه نویسی و پیاده سازی وب سایت
  • تست و تحلیل بخش های مختلف
  • راه اندازی نسخه آزمایشی
  • تحویل نهائی
  • فاز پشتیبانی، مشاوره توسعه سایت و بهینه سازی سایت در گوگل

 

مراحل قبل از شروع طراحی سایت

 

خلاصه پروژه : شامل دید کلی پروژه و امکاناتی که باید در آن وجود داشته باشد در کنار میزان مخاطبان و ارزشی که قرار است سایت نهایی برای کاربرانش خلق کند.

اهداف : طراح با توجه به اهداف پروژه بهترین گزینه ها را در طراحی سایت انتخاب و انجام میدهد . مثلا این سوال که آیا قرار است در سایت محصولی به فروش برسد یا فقط برای اطلاع رسانی و یا خدمات از آن استفاده میشود ؟ پاسخ دادن به اینگونه سوالات و مشخص نمودن هدف برای سایت باعث می شود طراح دید روشنی به پروژه داشته باشد و درست تصمیم بگیرد.

کاربران هدف : طراح باید بداند که جنسیت یا سطح سنی کاربران آن سایت در چه محدوده ای است و از چه کشورهایی قرار است به سایت وارد شوند.آیا کاربران سایت ما بیشتر از کامپیوتر دسکتاپ وارد سایت میشوند یا کاربران موبایلی هستند ؟ آیا برای خرید محصول وارد سایت میشوند یا به دنبال کسب اطلاعات و خواندن مقالات هستند.

 وایر فریم Wireframe و مهندسی سایت Site architecture

طراحی سایت

در این مرحله نمای کلی از سایت و صفحات آن به همراه سایت مپ ایجاد میشود که باعث میشود مطمئن باشیم تمامی صفحات سایت را سنجیده و طراحی کرده ایم و چیزی جا نمانده است و همچنین ارتباط صفحات سایت با هم و تعاملی که بخشهای مختلف سایت با هم دارند در این بخش ایجاد میشود.
وایر فریم  در واقع نمایی کلی از پروژه و ارتباط بخشهای آن با همدیگر است و همچنین مشخص میشود هر بخش در کجای سایت قرار دارد و چگونه با باقی بخشها در ارتباط است. معمولا وایر فریم چند بار توسط مشتری تغییر داده میشود تا در نهایت طرح اصلی و تایید شده سایت مشخص شده و به مرحله طراحی واقعی برسد.

 

 طراحی بصری

 

در این مرحله وایر فریم تایید شده توسط کارفرما تحویل طراح گرافیک میشود تا چند نمونه طرح و رنگبندی های مختلف از روی آن زده شود.بعد از این مرحله کارفرما  نمای کلی سایت را بصورت عکس می ببیند و تا حد بسیار زیادی سایت نهایی هم شبیه همین طرح خواهد بود.

 کد نویسی

 

حالا طراح شروع به کدنویسی بخش های مختلف سایت میکند و ارتباط بخشها و صفحات با هم را شکل میدهد.در این مرحله سی اس اس و کدهای قالب اصلی و همچنین امکانات جانبی مانند فرمهای تماس با ما،نمایش آدرس روی نقشه، سبد خرید و درگاهای پرداخت و سایر امکانات سایت با توجه به نیاز سایت مورد نظر،کدنویسی و اجرا می شود.

 

تست سایت قبل از انتشار

 

پس از پایان مرحله کدنویسی،فایلهای نهایی سایت را روی سرور تست یا production server قرار می دهند و در این مرحله هم مشتری و هم تیم فنی بخشهای مختلف سایت و صحت عملکرد منوها،دکمه ها و سایر عملگر ها را تست میکنند و ایرادات احتمالی هم در این مرحله رفع می شود.
ممکن است کارفرما بخواهد قابلیتی را بعد از دیدن نسخه واقعی سایت اضافه یا کم کند که در این مرحله از کار انجام میشود.

 

 انتشار نسخه نهایی سایت

 

 بعد از تمام شدن مراحل طراحی سایت و رفع تمامی ایرادها ،سایت بصورت عمومی منتشر می شود و حالا بعد از اینکه نسخه نهایی سایت انتشار یافت  تا مدتی منتظر بازخورد از کاربران سایت باشید که ممکن است با بخشهای مختلف سایت مشکلاتی داشته باشند و نظراتی برای بهبود یا رفع ایرادات از بخشهای مختلف سایت به شما ارائه کنند.

 

به این مطلب رای دهید.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

برقراری تماس مستقیم با ما