قصد داریم در این مقاله در مورد معرفی انواع طراحی سایت صحبت کنیم و برای شروع به تاریخچه طراحی سایت برمیگردیم که در 32 سال گذشته، تیم برنرز لی و رابرت کی لیو به کمک دانشجوی جوان دیگری موفق به ارتباطی میان میزبان و کاربر از طریق اینترنت شدند که سرانجام باعث ایجاد میلیاردها وب سایت در فضای اینترنت شد.
در ابتدا، وب سایتها با زبان برنامه نویسی HTML طراحی میشدند. به کمک کدهای این زبان میتوانستند صفحاتی شامل تیتر، پاراگراف و لینکهای مختلف جهت ارتباط سایر صفحات به یکدیگر را ایجاد کرد.
بعد از گذشت مدت کوتاهی تغییرات مهمی در طراحی سایتها به وجود آمد. زبان کد نویسی دیگری با نام CSS در اینجا به کمک زبان HTML آمد و کمی فرایند طراحی سایت را پیچیدهتر کرد.
زبان CSS وبسایتها را از حالت خشک و بی روح اولیهای که داشتند خارج کرد و با اضافه کردن المانهای مختلف توانست طراحی سایت را تا حدی جذابتر کند.
پیشرفت در تکنولوژی طراحی سایت بازهم به راه خود ادامه داد و با آمدن دیتابیسها (Database) و زبانهای کد نویسی سمت سرور (Server-Side Scripting) مانند: ruby،node js،Python، PHP، ASP به کمک الگوبرداری از دو زبان اصلی طراحی سایت، الگوهای جدیدی را به وجود آوردند.
آشنایی با انواع وبسایتهای کد نویسی
در موارد زیر وبسایتها را بر حسب کاربرد و نوع کدنویسی تقسیم می کنیم. با ما همراه باشید.
استاتیک و ثابت
در این نوع طراحی سایت در همان ابتدا تمام اطلاعات لازم داخل سایت قرار داده می شود و اگر بخواهید تغییری ایجاد کنید بایستی اطلاعاتی در مورد کدنویسی داشته باشید و معمولا با زبان برنامه نویسی HTML طراحی شده و به دلیل حجم پایین کدها،سرعت لود خیلی بالایی دارند.
دارای مزایایی از جمله هزینه کم و امنیت بالا هستند و برای مواردی توصیه می شوند که محتوای سایت هر چند سال یک بار نیاز به تغییر دارد چرا که محتوای آن قابل تغییر توسط مدیران سایت نیستند و امکان بروز رسانی در آن وجود ندارد
داینامیک یا پویا
طراحی داینامیک توسط برنامه نویس نوشته شده و محتوا نیز توسط مدیر سایت درج می شود و برخلاف نوع استاتیک،قابل دسترسی به بخش مدیریت بوده و امکان تغییر محتوا در هر زمان را دارند.
از مزایای آن نبود محدودیت در تغییر،تولید یا حذف مطالب می باشد که با کمک زبان های پیشرفته برنامه نویسی از قابلیت های زیادی مانند صفحه هوشمند،صفحات جستجو و فرم میتوان نام برد. اما بهتر است بدانید که به دلیل حجم بالای کدها در ساختار این نوع سایت،سرعت پایین تری نسبت به سایت های استاتیک را تجربه خواهید کرد.
برای نوشتن کدهای این نوع سایت، بیشتر از زبانهای ASP، ASP.Net و PHP استفاده میشود و زبانهایی مثل CSS و Silver Light برای افزودن قابلیتهای بیشتر به کار گرفته میشوند.
پورتال
سایت هایی هستند که هدف خاصی را دنبال کرده و از چندین سایت داینامیک تشکیل می شوند و دارای ویژگی هایی شبیه سایت های داینامیک هستند و اکثرا سایت های خبری به شکل پورتال می باشند که در راستای اهداف خاص ایجاد می شوند.
پورتالها، سایتهایی هستند که از چندین سایت داینامیک تشکیل شدهاند و هدف جامعی را دنبال میکنند. معمولا سایتهای خبری به شکل پورتال بوده و برای رسیدن به اهداف خاصی طراحی میشوند. تمام ویژگیهای سایتهای پورتال مشابه سایتهای داینامیک میباشد.
فلش
در سال های اخیر این نوع طراحی سایت با عنوان سایت فلش رواج یافته که به دو دسته نیمه داینامیک و استاتیک تقسیم میشود که به عقیده اکثر افراد دارای طراحی زیبایی بوده و به وسیله نرم افزارهای مخصوص طراحی می شوند.
از جمله ایرادهای وارده بر این نوع طراحی این است که دارای حجم بسیار بالایی هستند و از آن طرف سرعت لود آن ها پایین است و همچنین به دلیل قابل جستجو نبودن توسط موتور جستجوگر تاثیر منفی در سئو دارند.
وردپرس
یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است که کاربرد آن برای راهاندازی و مدیریت سایت و وبلاگ می باشد. زبان برنامهنویسی به کار رفته در آن PHP بوده و توسط MySQL پشتیبانی میشود
از این CMS میتوان برای ایجاد و مدیریت انواع سایتهای شخصی، خبری، عکاسی، ورزشی، کسب و کار، فروشگاهی، تجاری، اجتماعی، دانشگاهی و … استفاده کرد. محبوبیت و مزایای وردپرس به گونه ای است که در حال حاضر حدود هفتاد و شش میلیون وبسایت در جهان توسط وردپرس ایجاد شده است.. در ادامه با مزایای این سیستم مدیریت محتوای رایگان آشنا خواهیم شد:
-
کاهش هزینهها:
مبلغ پرداخت شده برای استفاده از افزونه ها و قالب های اختصاص خواهد بود که این مبلغ در مقایسه با هزینه سایتهای کد نویسی شده بسیار ناچیز و مقرون به صرقهتر می باشد،در غیر اینصورت به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد.
-
ظاهر کاربر پسند:
با توجه به انواع قالبهایی که وجود دارند، میتوانید مناسبترین و زیباترین آنها را تهیه کنید یا حتی اقدام به ساخت یک قالب سفارشی کنید تا از هر لحاظ منحصر به فرد باشد.
-
سهولت مدیریت:
از طریق منوی پیشخوان وردپرس به بخشهای مختلف سایت دسترسی خواهید داشت و نیاز به هیچ برنامه جانبی برای مدیریت نخواهد بود
-
سئوپذیری بالا:
این نوع سایت به دلیل استاندارد کدنویسی وردپرس به راحتی در گوگل رتبه میگیرند.
-
بروزرسانی رایگان:
به روزرسانیهای آن مانند خود سایت کاملا رایگان بوده و به راحتی میتوانید از طریق سایت اصلی به آن دسترسی داشته باشید.
-
امنیت بالا:
یکی از مسائلی که ورپرس به آن توجه دارد امنیت و رفع مشکلات مربوطه، است و در هر بروزرسانی که ارائه میشود، باگهای رصد شده برطرف میشوند.
شما میتوانید برای اطمینان خاطر بیشتر از افزونههای مرتبط نیز استفاده نمایید.
-
انعطافپذیری:
وردپرس در مقایسه با سایر CMSهای موجود در جهان، دارای انعطاف بیشتری بوده و به مدیران اجازه هر نوع طراحی و تغییر را میدهد.