انتخاب کتابخانهها و فریم ورکهای جاوا اسکریپت موضوعی است که ذهن خیلی از افرادی را به تازگی وارد دنیای برنامه نویسی میشوند را به دلیل داشتن تنوع در تعداد و انواع مختلف این ابزار ها به خود مشغول میکند . کتابخانهها و فریم ورکهای جاوا اسکریپت هرکدام مزیت ها و معایب و کاربرد خود را دارند و میتوانند در آن کاربرد، بهترین باشند.
این رو بدونید که هیچ کدام از این کتابخانهها و فریم ورکها بهترین یا بدترین نیستند. بلکه تفاوت آنها در نقاط مثبت و منفی هست که آنها را برای استفاده خاصی مناسبتر میکند. در ادامهی این مقاله، با معرفی بهترین فریم ورکها و کتابخانه های زبان برنامه نویسی محبوب جاوا اسکریپت، با ما همراه باشید.
فریمورک Angular.js
Angular.js یک فریم ورک جاوا اسکریپتی است که با کمک گرفتن از آن این امکان را پیدا میکنید تا کدهای HTML خود را غنی کنید. به عنوان مثال میتوانید از تگهای جدیدی استفاده کنید که خودتان تعریف میکنید. در حالت عادی برای نوشتن Front-end پروژهها شما با یک سری تگهای HTML ساده سر و کار دارید. اگر بخواهید یک صفحه تعاملی ایجاد کنید مجبور میشوید که این کار را با استفاده از جاوا اسکریپت خام انجام دهید. البته با صرف وقت خیلی زیاد!
اما با عرضه فریم ورک Angular.js توسط گوگل،این امکان را پیدا میکنید تا از مجموعهای از ابزارهای جاوا اسکریپتی استفاده کنید. با این فریم ورک شما میتوانید تحت معماری MVC، کدهای Front-end پروژه خود را توسعه دهید.
کتابخانه React
ری اکت یک کتابخانه متن باز (Open source) جاوا اسکریپت است که توسط شرکت متا ایجاد توسعه و نگهداری میشود . به دلیل بهینه بودن React.js برای دریافت اطلاعاتی که با سرعت تغییر میکنند، میشود از آن برای تولید و توسعه برنامه های تک صفحه ایی(SPA) یا برنامههای موبایل استفاده کنیم, یکی از سریعترین و محبوبترین کتابخانهها (Library) جاوا اسکریپت است
این کتابخانه محبوب در سال 2001 تحت تاثیر یک کامپوننت html به نام XHR برای زبان برنامه نویسی php ساخته شد و 2 سال بعد به صورت مشترک در فیسبوک و اینستاگرام مورد استفاده قرار گرفت .
فریم ورک Vue.js
Vue.js یک فریمورک خیلی سبک است که برای ساخت اپلیکیشنهای تک صفحه ای وب یا SPAها استفاده میشود . ساختار Vue.js خیلی راحت میباشد به طوری که کسانی که به تازگی برنامه نویسی را شروع کرده اند به راحتی و خیلی سریع میتوانند آن را بیاموزنند
فریم ورک React Native
React Native یک فریمورک UI متن باز برای توسعه اپلیکیشن موبایل است که توسط متا معرفی و عرضه شده است و بر پایه کتابخانه ریکت میباشد . با استفاده از ری اکت نیتیو و زبان جاوا اسکریپت میتوانیم برای اندروید، ios ، وب و حتی UWP (پلتفرمی برای ساخت برنامههای تحت ویندوز، Xbox و دیگر محصولات مایکروسافت) اپلیکیشن بسازیم.
فریم ورک Next.js
Next.js یک فریمورک اوپنسورس و رایگان است که این قابلیت را دارد که امکانات خوبی را برای کار کردن با کتابخانههای react در اختیار ما قرار دهد، البته با این تفاوت که بعد از استفاده از ریکت و ایجاد صفحات وب نیتیو، کاری که این فریمورک میکند این است که پردازشها در سمت سرور انجام شود و صفحات به صورت استاتیک جابجا شوند . مزیت این کار این است که میتواند باعث افزایش سرعت شود و در واقع اگر بخواهیم بگوییم وظیفه اصلی فریمورک Next.js چیست باید بگوییم که صفحات را با کتابخانههای ریکت و با استفاده از امکانات Server-Side Rendering طراحی و پیاده سازی میکند.
کتابخانه Redux
Redux یا ریداکس در حقیقت کتابخانه ای است که برای مدیریت وضعیت برنامه از آن استفاده میشود . این کتابخانه روشی قابل پیشبینی برای مدیریت دادهها در کل برنامه ارائه در اختیار کاربر قرار میدهد . Redux یک نوع انبار متمرکز برای state محسوب میشود که میتواند در تمام برنامه کار بکند و قوانینی دارد که تضمین میکند State به صورت قابل پیشبینی بهروزرسانی شود .