طی سالهای اخیر زبان برنامه نویسی php که به عنوان یکی از قدرتمند ترین زبان های برنامه نویسی در طراحی وب هست بوده ایم . اگر قصد دارید در حوزه طراحی و توسعه وب اپلیکیشن مشغول فعالیت بشید زبان برنامه نویسی php گزینه بسیار مناسبی برای یادگیری میباشد . معمولا برای تمام برنامه نویسانی که میخواهند با زبان برنامه نویسی PHP توسعه وب اپلیکیشن را انجام بدهند ، این سوال برایشان مطرح هست که فریمورک های زبان برنامه نویسی php کدام است؟ در نتیجه در این مقاله ابتدا میخواهیم یاد بگیریم که فریم ورک چیست و چرا باید از آن برای توسعه نرم افزارهای خود استفاده کنید. سپس در ادامه این مقاله بهترین فریمورک های زبان برنامه نویسی php را به شما معرفی خواهیم کرد.
فریمورک چیست ؟
فریم ورک یا framework به معنی چارچوب میباشد. فریم ورک های یک زبان برنامه نویسی مجموعه ای از کتابخانه ها، استانداردها و قوانین کدنویسی است که در بستر یک چارچوب نرم افزاری در اختیار برنامه نویسان گذاشته میشود. برای زبانهای برنامه نویسی، فریم ورک های مختلفی توسعه داده شده است. فریم ورکهای برنامه نویسی برای هدفی خاص ایجاد میشوند ، به عنوان مثال میتوان به فریم ورکهای وب ، فریم ورکهای توسعه نرم افزار موبایل و… اشاره کرد. بنابراین فریم ورکهای برنامه نویسی، به برنامه نویسان کمک میکنند کدهای کمتری بنویسند و سریعتر به نتیجه برسند.
حالا که با مفهوم فریمورک اشنا شدیم بریم تا ببینیم زبان برنامه نویسی php چه فریمورکهایی دارد
1-فریم ورک لاراول (Laravel Framework)
زمانی هایی که در مورد فریم ورکهای PHP صحبت میشود، همیشه نام لاراول به گوش میخورد. از لاراول میتوانیم به عنوان محبوبترین فریم ورک PHP نام ببریم . این فریم ورک محبوب در سال 2011 منتشر شد و با استقبال بنظیر توسعه دهندگان وب رو به رو شد. برای مدیریت برنامههای پیچیده تحت وب فریم ورک لاراول به اولین گزینه توسعه دهندگان تبدیل شده است به دلیل این که این فریم ورک در بین سایر فریم ورکهای PHP از سرعت توسعه و امنیت خیلی بیشتری برخوردار است.
فریمورک لاراول مبتنی بر معماری MVC است که به صورت رایگان و opensource ارائه شده است. این فریم ورک به دلیل امکانات هوشمندی که در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد برنامه نویسی را برای آنها لذت بخشتر کرده است. در ایران بزرگترین کسب و کارهای دیجیتال مثل دیجیکالا ، تخفیفان ، اسنپ و ایران سرور در حال استفاده از فریمورک لاراول در بک اند خودشون هستند .
2-فریم ورک سیمفونی (Symfony Framework)
این فریم ورک در سال 2005 برای برنامه نویسان ارائه شد . سیمفونی نسبت به سایر فریم ورکهای PHP سابقه بیشتری دارد و بسیار قابل اطمینان و منطعف است. سیمفونی به عنوان یکی از سریعترین فریم ورک های PHP شناخته میشود و ساخت وب اپلیکیشن را برای برنامه نویسان بسیار سادهتر میکند. جالب است بدانید که فریمورک لاراول پایه و اساسش را فریمورک سیمفونی تشکیل میدهد.
خیلی از برنامه نویسان PHP سر دو راهی لاراول یا سیمفونی قرار میگیرند. انتخاب یکی از آنها به عنوان فریم ورک برتر کار سختی است. هر دو فریم ورک بسیار مفید هستند و مزیتهای خاصی و مشترک دارند. اگر فریم ورک لاراول را یک ساختمان از پیش ساخته شده در نظر بگیریم که فقط مسئولیت چیدمان وسایل آن بر عهده شما باشد، فریم ورک سیمفونی مانند مصالح ساختمانی است که در اختیار شما قرار میگیرند و امکان ساخت یک ساختمان کامل مطابق با سلیقه و نیازتان برای شما فراهم میکند . در نتیجه برای برنامه نویسان و توسعه دهندگانی که علاقه مند به ایجاد ساختارهای برنامه نویسی خاص خود هستند، طراحی سایت با سیمفونی یک انتخاب مناسب است.
3-فریم ورک کدایگنایتر (Codeigniter Framework)
کدایگنایتر در سال 2006 با هدف ساخت وب اپلیکیشنهای مبتنی بر معماری MVC ارائه داده شد . این فریم ورک به دلیل حجم کم و سرعت بالای خود شناخته میشود، چرا که کدایگنایتر نیاز به نصب و پیکربندی خاصی ندارد و حجم آن در حد 2 مگابایت است. فریم ورک کدایگنایتر از کتابخانههای قدرتمندی استفاده میکند . این فریم ورک به عنوان یکی از سریعترین فریمورکهای زبان PHP شناخته میشود .
4-فریم ورک کیک پی اچ پی (Framework CakePHP)
این فریم ورک در اوایل سال 2000 ارائه شد اما تاکنون شاهد تغییرات و تحولات زیادی بوده است. از خوبی های فریم ورک CakePHP میتوان به بهرمندی از جامعه ای فعال، بروزرسانیهای مرتب، پشتیبانی قدرتمند ، طراحی آسان عملیاتهای چهارگانه اصلی (نوشتن، خواندن، حذف کرن و بروزرسانی) و… اشاره کرد. این فریم ورک با شعار «سریعتر، قویتر و خوشمزه تر» میتواند گزینه خوبی برای برنامه نویسان PHP باشد.
جمع بندی
در این مقاله ما تلاش کردیم که شما رو با فریمورک های زبان برنامه نویسی php آشنا کنیم . اگر برایتان سوال است که سمت کدام یک از این فریمورک
ها بروید پیشنهاد اول ما به شما فریمورک لاراول میباشد زیرا این فرمورک ساختار و شیوه یادگیری به شدت آسانی دارد و همچنین بازار کار فوق العاده بزرگی دارد و در همین راستا آموزش های یادی برای یادگیری این فریمورک محبوب و قدرتمند تولید شده
برای اطمینان از سهم بازار کار این فریمورک میتواننید نگاه کوچکی به وبسیات های کاریابی مثل جابینجا یا جاب ویژن بندازید و از موقعیت های شغلی این فریمورک فوق العاده آگاه شوید
همچنین در نمودار پایین میزان محبوبیت فریم ورکهای PHP نمایش داده شده است. همانطور که مشاهده میکنید، لاراول (Laravel)، سیمفونی (Symphony) و کدایگنیتر (Codeigniter) جز فریم ورکهایPHP محسوب میشوند. این نمودار نشان میدهد هر فریمورک نسبت به فرمورک دیگر چقدر برتری دارد ، مظابق نمودار میزان محبوبیت لاراول با دیگر فریمورک های php قابل مقایسه نیست و با اختلاف برترین فریمورک php در زمینه توسعه وب اپلیکیشن است .